Másodjára lett kerékpárosbarát település Tiszafüred

Megosztás

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere jelentette be, hogy a város immár második alkalommal nyerte el a Kezdő Kerékpárosbarát Település címet. A díjat azon településeknek adják, akik sokat tesznek azért, hogy környezetük biztonságosabbá, és környezetbarátabbá váljon lakosaik és munkavállalóik számára.

Tiszafüred az elmúlt években a síkvidéki kerékpározás központja lett, hiszen a bringatúrák innen indulnak és itt is végződnek. Sőt mi több, 2023-ban minden eddiginél többen: közel 90 ezren tekerték körbe a Tisza-tavat!” – írta a polgármester a közösségi oldalán.

Az elismerés mindenképpen jogos annak fényében, hogy itt található a Tisza-tó legnagyobb készlettel rendelkező kerékpáros centruma, a Tisza-tavi Kerékpáros Centrum. Nagyjából négyszáz hagyományos kerékpár közül lehet válogatni, ha bérlésre adjuk a fejünket.

Szintén érdemes hozzátenni, hogy a tavalyi évben majdnem 90 ezren tekerték körbe a Tisza-tavat, mivel korszerű kerékpáros híd épült a térségben, semmi akadálya annak, hogy a tó teljes egészében körbejárható legyen.

Kép: ilovetiszato.hu

Kapcsolódó cikkek